مقالات - اصفهان

اصفهان
اصفهان : موضوع مقاله
12/12/94 : ارائه مقاله
 
زيبايي و شكوه آثاروابنيهء تاريخي اصفهان چنان بيننده را مفتون مي سازد كه حتي براي شهروندي كه سالها در كنار اين آثار بديع زندگي كرده است نه تنها خسته كننده نيست بلكه با هر بار مشاهده مكرّر، راز و رمزهاي تازه و شگفتي را كشف مي کند. ازهزار سال پيش اين شهر پذيراي جهانگردان و سياحان بي شماري بوده است. اصفهان همانند رم و لنينگراد يكي از بزرگترين شهرهاي جهان است. با افزايش سريع جمعيت و حاكميت زندگي ماشيني ، شهراصفهان در پنجاه سال گذشته چنان تغيير كرده است كه به درستي مي توان گفت كه اصفهان بيست سال گذشته با اصفهان امروز از بسياري جهات متفاوت است .معماری های این شهراز شاهكارهاي بديع معماري و هنر محسوب می شود . شهر اصفهان در ۴۲۴ کيلومتري جنوب تهران واقع‌ شده است‌‌. اصفهان از آنجا که‌ مرکز‌استان است‌ بين دو رشته کوه قرار دارد. در غرب مناطق کوهستاني‌ تا استان چهارمحال ‌ادامه‌ دارد. در شرق کوههاي کرکس‌ وقهرود واقع‌ شده‌اند. منطقه جلگه‌اي از آبرفت‌ ‌جويبارهاي کوهستاني‌ ورودخانه‌ زاينده رود به‌ وجود آمده است. اصفهان با داشتن آب ‌وهواي معتدل نسبتافصلهاي منظمي دارد. زاينده رود با جاري‌ شدن در شهر اصفهان ‌مهمترين‌ رودخانه‌ استان مي‌‌باشد. اقلیم شهر اصفهان در شمال و شرق از منطقه کویری تاثیر گرفته و در جنوب به جهت وجود کوه صفه از هوای خنک تری بهره مند است. آب و هوای اصفهان به طور کلی معتدل و خشک است و مقدار بارش باران و برف به نسبت کمی دارد. حداکثر درجه حرارت در تابستان ۴۰ درجه سانتی گراد است که تابستانهایی گرم و خشک را می سازد. اصفهان به جهت داشتن موزه های مختلف و با ارزش مشهور است که از آن میان می توان به موزه هنرهای معاصر اصفهان، موزه هنرهای تزیینی اصفهان، موزه صنايع دستی و هنرهای سنتی اصفهان. کاخ موزه چهل ستون، موزه کلیسای وانک، موزه تاریخ طبیعی، موزه علوم و فنون آموزش پرورش، موزه آب، موزه شهدا، گنجينه سنگ نوشته های تخت فولاد و باغ موزه پروانه ها اشاره نمود. در اصفهان غذاهای سنتی بسیاری مورد استفاده هستند که برخی از آنها مربوط به شهرهای دیگر اصفهان بوده اند و یا در شهرهای دیگر ایران نیز رواج داشته و دارند. در این میان بریانی و خورش ماست معروف ترین غذای اصفهان می باشند. همچنین سایر غذاهای این شهر چنین می باشند: آش سماق، کله جوش که غذای ایلات قشقایی اصفهان است، سرگنجشکی، کوکو قندی، قیمه ریزه، آش ماش و قمری، یخنه ترش، ماش و زردک، اوماج سرکه.